Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas

Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas

Hello everybody, it's Louise, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a distinctive dish, Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes yummy. Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas is something which I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas estimated approx 1 hora.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas using 22 ingredients and 15 steps. Here is how you cook it.

Un plato que combina tres elaboraciones: el arroz con rape y gambones, por un lado, unas espinacas salteadas con ajo, por otro y una calabaza aromatizada con romero, por otro. La mezcla luego, en el mismo plato tiene como resultado un festival de sensaciones y sabores. Si quieres ver el vídeo de la elaboración, aquí te dejo el enlace: https://youtu.be/QCUPVwEZPzE

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas:

  1. Para el arroz:
  2. 400 gr. arroz redondo
  3. 2 colas de rape
  4. Unos 16 gambones
  5. 1 litro fumet de pescado
  6. Unas hebras de azafrán
  7. 3 dientes ajo
  8. 1 cebolla
  9. 2 tomates
  10. 50 ml. vino blanco seco
  11. Sal marina
  12. Aceite de oliva
  13. Para la calabaza:
  14. 200 gr. calabaza
  15. 2 ramitas romero fresco
  16. Sal marina
  17. Aceite de oliva
  18. Pimienta
  19. 200 gr. espinacas
  20. 2 dientes ajo
  21. Para las espinacas
  22. Sal marina

Steps to make to make Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas

  1. Primero hacemos las espinacas. Ponemos a dorar dos dientes de ajo laminados en un poco de aceite de oliva. Y salteamos las espinacas. SI son frescas un par de minutos bastará. Si son congeladas, un par o tres de minutos desde que estén completamente descongeladas. Salamos y reservamos
  2. Previo al arroz: tomamos un poco de fumet caliente y ponemos a infusionar unas hebras de azafrán
  3. Preparamos la calabaza. La cortamos a dados pequeños y la salteamos un minuto a fuego fuerte.
  4. Bajamos el fuego a medio/bajo, ponemos las dos ramas de romero y tapamos. Dejamos unos diez minutos, removiendo de vez en cuando. Luego espolvoreamos con pimienta y reservamos
  5. Y vamos con el arroz: pochamos la cebolla, debidamente salada, en una cazuela con aceite de oliva. Fuego lento y dejamos diez o doce minutos
  6. Mientras, ponemos las cabezas y las cáscaras de los gambones en una sartén con un poco de aceite. Añadimos dos o tres dientes de ajo a los que hemos dado un golpe con el cuchillo plano, el vino y dejamos unos diez minutos que vaya soltando jugos. De vez en cuando removemos y aprovechamos para romper las cabezas
  7. Cuando la cebolla esté bien pochada, añadimos los tomates cortados muy finamente. Rectificamos de sal y dejamos otros diez minutos más
  8. Acto seguido, ponemos las cáscaras y el jugo que han soltado en un vaso batidor. Añadimos un par de cucharones del caldo de pescado
  9. Trituramos, colamos y reservamos
  10. Cuando el sofrito esté, añadimos el arroz y rehogamos a fuego medio/fuerte un par de minutos
  11. Añadimos entonces el caldo de las cabezas y cáscaras (lo colamos de nuevo) y rehogamos un minuto
  12. Vertemos el caldo bien caliente, la infusión de azafrán y que empiece a hacerse el arroz
  13. Mientras, salamos el rape y los gambones y cortamos el rape en rodajas un poco gruesas
  14. A mitad de cocción del arroz, añadimos el rape y los gambones, integramos y dejamos que se haga el arroz hasta el final. Comprobamos de sal por si acaso
  15. Y servimos el arroz, con un poco de calabaza y espinacas. En el mismo plato. Y a disfrutar. Comparte si te ha gustado y, si la haces, sube la foto!!!

As your experience and self-confidence grows, you will locate that you have extra natural control over your diet plan and adapt your diet regimen to your personal preferences with time. Whether you wish to offer a dish that makes use of less or even more active ingredients or is a little bit basically spicy, you can make easy adjustments to attain this goal. Simply put, start making your dishes on schedule. As for standard cooking skills for beginners you do not need to learn them however only if you understand some basic food preparation strategies.

This isn't a complete guide to fast and simple lunch dishes yet its great food for thought. Ideally this will get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas. Thanks so much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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